Tämä on tarina meidän viininteosta. Jokunen vuosi sitten huomasimme , että marjoja on pakkasessa vaikka kuinka paljon. Uusia pitäisi saada tilalle, mutta mitä entisille? Ystäväperheemme oli ratkaissut asian tekemällä viiniä. Mietimme asiaa jonkin aikaa ja päätimme, miksei mekin.
Niinpä sitten kauppaan ostamaan tarvikkeita. Onneksi tuli ohjeet mukana. Kaikki loput viinimarjat vain sideharson sisään ja tynnyriin uimaan.
En edes muista, mitä eri vaiheita viinin teossa oli, mutta pulputusta käytiin kuuntelemassa päivittäin.Ja valmistuihan meille viiniä. Ihan hyvän makuistakin. Laitoin imellystä vähän enempi kuin isäntä olisi tykännyt, mutta en tykkää liian happamesta. Onko viini silloin "kuivaa", kun se ei ole makeaa? Tämä kysymys ehkä paljastaa, että viini ei kuulu jokapäiväisiin ruokajuomiimme.
Kutsuimme tuttavaperheen viininmaistajaisiin ja hyväksynnän juomamme sai.
Tosin, kellarissa sitä on vieläkin useita pulloja. Kulutus ei ole ollut toivottavaa.Mutta eikös viini vain parane vanhetessaan? Vuosikertaviiniä odotellassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit!