tiistai 16. heinäkuuta 2013

Tarina päivässä/silkkoa sisältä

Aloitin tämän tarinan, tarkistamalla, mitä se silkko oikein on. (lisäsin sanaan yhden k:n) Sehän on eräänlaista pettuleipää. Eli leipä näyttää hyvältä päällepäin, mutta sisus ei välttämättä maistu hyvältä. "Moni kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisältä". Kyllä ennen ihmiset ovat olleet viisaita keksiessään erilaisia sanontoja ja sananlaskuja kuvaamaan erilaisia asioita(tapahtumia.
Siis. Ulkonäkö voi pettää. Tälläinen hiirulaisen näköinen ihminen kuin minä, kiltin oloinen, voinkin olla ihan jotain muuta sisältä. Siinäpä miettimistä.
Kyllä minulle on käynyt niinkin, että päältä kaunis kakku onkin ollut pahan makuinen. Vaikka luulisi, ettei niin voi käydä, kun oikeista aineista tehdään. Tein kerran valmiista ruispohjaisesta piirakkataikinasta jotain suolaisia pieniä piiraita. En muista enää, mitä laitoin suolaiseksi, mutta eivät olleet hyviä.Silkkoa sisältä. Syömättä jäivät.
Tämä ei nyt kuulu aiheeseen ollenkaan, mutta kerronpa kuitenkin. Olin tänä aamuna ajamassa heinää ja lupiineja puron toiselta puolen. Ja ihmettelin kovasti, kuinka siellä kaikki kasvaa ja rehottaa, mutta ylhäällä kukkapenkeissä ei.Kaukaa katsoen puronvierukset näyttävät kauniilta, mutta läheltä, pelkkää silkkoa ja vaikeasti hävitettävää pihlaja-angervoa, lupiinia ja koiranputkea ja vielä paukkubalsami yrittää samoille apajille, vatusta puhumattakaan.
Mutta jos vielä palataan minun henkilökohtaiseen silkkoon. Sisälläni asuu naaras.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia tarinoita kyllä kirjoittelet. Niistä jää pohdittavaa... En tiedä, onko tämä sinulla esim. heinäkuun mittainen projekti. Toivottavasti kuitenkin kestää pidempään, sillä tarinoitasi on mukava lukea ja mietiskellä. Aina en kylläkään kommentoi, kun olen tällainen vähän laiska :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!