keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tarina päivässä/sade

Kylläpä sattui! Aiheena on tälle päivälle SADE. Jos ei satu muistamaan, millainen sade on, niin nyt saa heti aiheesta kiinni katsomalla ulos. Tällä hetkellä sade on sellaista pientä tihkua. Sadetta on kyllä monenlaista. Helteellä sade oli ihanaa lämmintä, joka virkisti mukavasti. Ei haitannut, vaikka kastui. Sanonta, minkä kesä kastelee, niin sen myös kuivaa, lienee kaikille tuttu.
Syksyllä myrskyinen sade kiehtoo.Yritäpäs tarpoa vasten tuulta sateen pieksäessä kasvoja! Ihanaa! Sitten ei kyllä ole mukavaa, jos puita alkaa ympäriltä kaatua.
Sateesta sanotaan myös, että se tekee hyvää omalle perunamaalle ja naapurin kuiville heinille.Mistä lie tuollainen, selvästi vahingoniloinen sanonta saanut alkunsa.
Joskus on käynyt niinkin, että on satanut monta päivää, jollei peräti viikkoja peräkkäin. Se ei oikein ilahduta.
Sen sijaan kuivasta kesästä on sanottu näinkin, että silloin on hyvä etsiä kaivoon heitettyjä kirveitä.
Sateella on hyvä harrastaa erilaisia tupahommia, mitä kukin niillä sitten käsittää.

3 kommenttia:

  1. Jännä juttu tuo sade. Työpäivän aamuna se ärsyttää suuresti ainakin pyöräilijää. Pitkän poutakauden välissä lomalla se on toivottu jakso, pääsee pesemään pyykkiä (paitsi se ulkokuivaus kärsii) ja tekemään muutakin tupahommia tai vain lueskelemaan eikä tarvitse ehkä tehdä mitään niin kuin poutapäivinä. Sade on kiva pieninä jaksoina, mutta päivä- ja viikkotolkulla se on aika masentavaa. Etelän maissa on siitä kiva sade, että se tulee, sataa ja menee ja sitten taas ihan hetken päästä on kuin ei olisi satanutkaan. Eli ei jää kohdalle.

    VastaaPoista
  2. Hyvä juttu että välillä sataa, tulvista ei kyllä väliä. Meillä on nyt ollut pitkän aikaa poutaa.

    VastaaPoista
  3. Eilenaamulla kun olin menossa töihin, piti ihan mennä ulos sateeseen nauttimaan lämpimästä tihkusateesta. Sade on kaunis. Mukavaa päivää sinulle.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!