maanantai 30. joulukuuta 2013

Viimeisiä viedään

Vähiin käy, ennekuin loppuu. Tämä vuosi. Tuntui niin omituiselta odotella vuosituhannen vaihtumista ja nyt tätäkin on kuljettu jo 13 vuotta! Paljon lähempänä on kuolemakin. Se ei sinänsä pelota ainakaan vielä, enemmän surettaa kaikki se, mitä ei ole kerennyt tekemään. Kyllä minä vakavasti toivon, että saisin mahdollisuuden valmistautua kuolemaani. Muistatteko, kun ennen rukoiltiin "varjele meitä äkilliseltä kuolemalta...". Ei minun pitänyt kuolemasta puhua, vaan näyttää, millaisen myssyn sain kuin sainkin aikaiseksi lapsenlapselle. Tämä on toinen versio, ensimmäistä aloitin ainakin neljä (!) kertaa ja väärin meni sittenkin. Nyt laskin kynän ja paperin kanssa tarkkaan silmukat ja onnistui! Malli on tavallaan omani, koska olen sen koonnut eri malleista juuri tälläiseksi. Vai voiko sitä silloin sanoa omaksi?


Lanka on Novitan 7-veljestä.

Tässä jonkinmoinen ohje myssyyn.
124 s, mallikerrassa 31 s
8 o,3 n, 2 o, 3 n, 2 o,3 n, 2 o, 3 n, 2 o, 3 n. tämä kuvio 4 x.
kudotaan kuviota 6 krs, sitten otetaan palmikkokohdassa 2 s eteen apupuikolle, keskimmäiset 3 nurjaa taakse apupuikolle, kudotaan ensin palmikon 2 oikeaa silmukkaa, sitten takaa 3 nurin ja viimeiseksi 2 oikein edestä apupuikolta.
kudotaan taas 6 krs ja palmikot samalla tavalla.
Kun myssyn pituus on 20 cm, aloitetaan kavennukset. Kavensin joka 10 s jälkeen 2 yhteen.Palmikot jää avonaisiksi. Voi tietysti lopettaa palmikot ja kutoa suoraa. 
Jotenkin näin.


9 kommenttia:

 1. Kiva myssy syntyi ja kyllä omaksi malliksi voi hyvinkin sanoa, jos ei ole jonkin tietyn ohjeen mukaan tehty.

  VastaaPoista
 2. Juups, hyvä on pipo ja kaunis. Kelpais varmaan niin miehen kuin naisen kutreille. Taidanpa kopioida mallisi, mutta kun tuo päälaki minulta tuskin noin tasaisesti onnistuu kavennuksineen, voisin muuntaa sen tasaneuleiseksi, tuon loppuosan siis. Paljonko sitä 7-veljestä tuohon meni ja montako silmukkaa on aloituksessa ? Vaik saishan ne kait tuosta laskemallakin....

  VastaaPoista
 3. Toivotan Sinulle hyvää, onnellista Uutta Vuotta 2014.
  Taitavat kätesi ehtivät vielä monta vuotta tuottaa iloa ja lämpöä läheisillesi...

  VastaaPoista
 4. Olen joskus itsekin ottanut kuoleman puheeksi. Ihan blogissa, mutta myös nettiverkon ulkopuolellakin. Ihmisten reaktio tuppaa olemaan vaan se, että puhe kuolemasta ahdistaa. Miksi? eihän kuolema ole ennenkuulumatonta! Jokainen sen tulee kokemaan! Ja olisihan se hyvä puhua asiat selviksi täyspäisenä, että entä sitten, kun se kuolema lähestyy tai tulisi se pelätty äkkikuolema. Lisäksi mielestäni kuolema ei ole paha, pelottava ja kamala asia, vaan pyhä ja uuden alku. Ainakin haluan uskoa siihen, ettei kukaan läheiseni ole ikuisesti poissa. Pelkkää tyhjyyttä. No, suomalaiset eivät vaan aiheesta halua kuulla. tällainen postaus saa sitten minut avautumaan. :D
  Piposi on kaunis. Olet niin monilahjakkuus. Osaat tehdä neuloen, ommellen, liimaten ja leikaten... Osaat kirjoittaa ja osaat olla tukena... On siinä pakkausta kerrassaan! :)
  Kaikkea hyvää alkavalle vuodelle!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis myssy!
  Olet taitava!

  VastaaPoista
 6. Kopallinen kiitoksia ohjeesta. Lankakoria kaivelemaan nyt menen.

  VastaaPoista
 7. kopioin tuon ohjeen -kas, jos siirtyisi muihin kuin sukkienneulomiseen vähitellen.
  Hyvää uutta vuotta ja hyvän Jumalan siunausta elämääsi.

  VastaaPoista
 8. Komia on myssy!!

  Onnea Uudelle Vuodelle!!

  VastaaPoista
 9. Upea myssy.
  Oikein Onnellista ja Idearikasta Alkavaa Vuotta Sinulle ja Kiitos Kuluneesta Vuodesta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!