tiistai 10. joulukuuta 2013

10. joulukuuta

Pohjoisessa kärvistellään pakkasen kourissa. Täällä oli aamulla vain -14 ja siitäkin jo vähän laskenut. Olihan se vähä ikävää, kun pakkanen pysytteli viikkotolkulla  yli -30. Kaikki pakkasi jäätymään ja liikkuminen oli hitaanpuoleista. Olen asunut pohjoisessa 15 vuotta, jotta tiedän, mitä kylmä on.
Mutta sääliksi käy niitä, joilla on hatarat asunnot. Toivottavasti on asunnot. Etelässähän on paljon asunnottomia. Miltä tuntuisi herätä tänäkin aamuna jostakin porttikongista tai roskalaatikosta? Kyllä meillä on vielä paljon korjattavaa.

Tämän aamuinen kortti tulee Susannalta.Ylempään kirjoittamaani hyvin sopiva runo. Kiitos Susanna!

7 kommenttia:

 1. Kaunis runo! Pakkasta meilläkin sellainen 10 astetta. Vielä ei tule lunta, mutta sitäkin taitaa olla tulossa. Hyvää tiistaipäivää!

  VastaaPoista
 2. Hieno kortti, hieno runo.
  Täällä pakkasta "virallisesti" kahdeksan astetta. Toivottavasti päiväksi lämpenee, niin kai on ennustettu.
  Yli 30 asteen pakkaset - huh, huh!
  Eilen oli skypepuhelu tyttäreni kanssa. Brasiliassa hänen kotikaupungissaan lämpöä 35 astetta ja kaupunkia pidetään Brasilian kylmänä paikkana!

  VastaaPoista
 3. Totta kertoilet! Sanotaan, että Suomi on hyvinvointimaa. Onhan se herroille! Ja jollain tapaa vielä työssä käyvillekin, mutta auta ja varjele jos tipahdat työelämästä sairauden, työttömyyden tai jonkin muun syyn takia pois! Velkaannut, alkoholisoidut tai jostain syystä menetät toimeentulon. Ei saa apua riittävästi, ei tukea, ei neuvoja kuinka selvitä. Minun pelastukseni oli Murusen tulo elämääni ja läheisteni sydämellisyys. Ei yhteiskunnan apu. Ja minun tilanteeni ei edes ole ollut niinkään paha, kuin satojen, ellei tuhansien? kodittomien! Sain sentään katon pääni päälle läheisteni avulla. Tänään voin vain huokaista helpotuksesta.Moni muu ei voi. :(

  VastaaPoista
 4. Kaunis kortti ja hieno runo!!

  Mukavaa päivää.

  VastaaPoista
 5. Ihan super tuo kortti runoineen.
  Illalla klo 19 kun lähdin töistä oli jo suoja sää ja auton päälle päivän aikana satanut lumi oli melkein sulanut, sumuista oli ja päivällä kun menin töihin satoi siis lunta, hiukan on vaijhtelevat ilmat täällä

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!