maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tarina päivässä/Pidättyväisyys

Joissakin asioissa on hyvä olla pidättyväinen. Ei pidä olla liian innokas, vaan pidättyväinen. Tosin ei sitäkään liiaksi, kaikessa.
Positiivisien tunteiden näyttämisessä ei kannata olla pidättyväinen. Silloin kun tuntuu hyvältä, antaa palaa!Rakkautta saa ja pitää tuhlata. Sitä ei voi viedä mukanaan, se on tuhlattava eläessään. Pahoja sanoja voi ja pitää yrittää pidättää. Sanottuja sanoja kun ei saa takaisin.
Pidättyväisyydestä tulee jotenkin mieleen myös tämä erotiikka. Siinäkin se on joskus tarpeen.
Meidän vanhempien naisten on myös hyvä harjoittaa pidättyväisyyttä siinä, ettei puututa kaikkiin asioihin. Maailma pysyy vaikka emme ilmaisisikaan aina mielipidettämme. Tiedämme toki, että meillä olisi paljon hyviä mielipiteitä ja usein olemme vielä oikeassa, mutta - pidättyväisyyttä - se on myös viisautta!

4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus!
  Kuten sanoit, pidättyväisyys on viisautta. Ei tosiaan ole helppoa pidätellä sanojansa, kun ne tuntuisivat niin sopivilta tilanteeseen. Kuitenkin perästäpäin voi olla tyytyväinen ettei puuttunut asiaan.

  VastaaPoista
 2. Viisaita sanoja Maca, hyvä muistaa nuo neuvot !

  VastaaPoista
 3. Viisasta.

  Minä vain Karjalaisena luonteena en osaa tuota ollenkaan :D
  Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
 4. totta ja usein unohdetaan, että netin kautta kirjoitettu on myös sitä sanallista sanottavaa. Se loukkaa ja satuttaa siinä missä kasvotustenkin sanottu. Kaikkea EI tarvitse kirjoittaakaan!
  Hieno kirjoitus sinulta!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!