lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tarina päivässä / taivas ja helvetti

Useimmat meistä ovat varmasti miettineet, onko taivasta oikeasti olemassa ja millainen se on. Helvetin olemassa oloa ei ehkä  ajatella niin paljon.
Kukaan ei ole tullut kertomaan, millainen taivas tai helvetti on. Siis kuoleman jälkeen. Taivas ja helvetti voivat löytyä myös maanpäältä, mutta ne ovatkin sitten ihan eri juttuja.
Minä itse uskon, että taivas on. Uskon, että kuoleman jälkeen pääsemme/joudumme jonnekin. Uskon vieläpä niin, että ne, jotka tunnustavat eläessään Jeesuksen Herrakseen, kelpuutetaan taivaaseen. Onneksi ihmisellä ei ole valtaa jakaa taivaspaikkoja tai lippua helvettiin. Kyllä Jumala on viisas!
Helvetin olemassaolon ymmärrän niin, että ne, jotka torjuvat eläessään Jeesuksen, joutuvat ikuiseen eroon Jumalasta ja se on niin järisyttävä kokemus, että se tuntuu helvetiltä. Ymmärtää, mitä olisi pitänyt tehdä eläessään ja kuoltua se on mahdotonta toteuttaa.
Tämä on siis minun käsitykseni.Loppujen lopuksi aika yksinkertaisesti sanottuna. En halua pelotella ketään.Jokainen ajattelee omalla tavallaan.

Me ihmiset olemme siitä ihmeellisiä, että pystymme hyvin helposti tekemään toisen elämän taivaalliseksi tai helvetilliseksi. Meillä on siihen luontainen kyky. Ympäristö,perimä, kasvatus, koulutus ja toiset ihmiset muokkaavat meistä sellaisia kuin olemme. Meillä on kyky valita oikean ja väärän välillä. Nykypäivänä tahtoo olla niin, että jokainen ajattelee omaa parastaan enemmän tai vähemmän. Eikä meistä kukaan pysty elämään elämää niin, ettei joku tuntisi pahaa mieltä tai kokisi tulleensa syrjäitetyksi tavalla tai toisella. Näin me ikäänkuin tahtomattamme teemme toisten elämän vaikeaksi, vaikka ei suorastaan helvetiksi. Uskon, että ihminen, joka tekee toisen elämän helvetiksi, ei pysty tuntemaan empatiaa eikä eläytymään toisen elämään. On ihmisiä, jotka tahallaan aiheuttavat pahaa mieltä.

Huomasin,että maapäällisestä helvetistä tulee paljon enemmän ajatuksia kuin taivaasta. Mistähän tämä kertoo? Maanpäällinen taivaskin on olemassa, ainakin hetkittäin. Eikä se helvettikään onneksi ole jatkuva olotila täällä elämässä. Elämä on.


*************
Löysin sivuston, jossa haastetaan tarinaan päivässä. Kesäkuun aiheet on annettu valmiiksi ja siitä johtuen kirjoitin edellisen jutun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!