keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Niitä leipomuksia

Lupasin iltapäivällä mahdollisia leipomuksia. Tämä uusi yleiskone on Bosch pikkukone, enkä voi ainakaan vielä antaa kiitosta.Erittäin vaikeaa saada osat paikalleen ja irrottaa. Ensimmäisen kerran. Toisella kertaa jo luonnisti vähän paremmin.Kulhoon sopii vain pieni pullataikina, nestettä 2,5 dl.Hankala laittaa jauhoja, niitä oli vähän joka paikassa. Taikina ehkä liian kova ja sitkeä. Pullat onnistui joten kuten, mutta melkein poltin ne, kun kokeilin kiertoilmauunia. Heh heh...
Tein myös saksalaisen ohjeen mukaan kakun, jossa kaikki aineet laitettiin kulhoon yhtä aikaa ja kone käyntiin. Ohjeessa oli liikaa jauhoja tai liian vähän nestettä. Taikina oli tönkköä ja sitkeää. Paistoin kakun Lidlistä ostamassa suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Paistoin ja paistoin, kun ei keskeltä meinannut kypsyä ollenkaan. Ei oikein hyvää. En laita kuvaa.
Syönnin jälkeen ajattelin, että kyllä täytyy vain sitkeästi harjoitella ja tein omenamuffinsseja.


Nämä näyttää onnistuneen, kun tein ne ihan suomalaisen ohjeen mukaan. Tosin, rasva ei ollut vatkautunut kokonaan ja muffinsit killuivat rasvassa. Maistanut en ole vielä.
En ehkä kelpaa vielä leipomiskilpailuun, mutta puolustukseksi täytyy sanoa, että kone oli niin outo ja hankala, että meinasin jo, etten ota sitä ollenkaan. Mutta sen voisi palauttaa, jos se olisi käyttämätön ja paketti avaamaton.
Emme kuitenkaan lannistu. Seuraavaksi yritän raastaa porkkanoita.

HYVÄÄ PÄIVÄN JATKOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!