maanantai 20. toukokuuta 2013

Arvaa missä?

Olimme viikonlopun reissussa vaunun kanssa. Reissusta tulikin ikimuistoinen. Mutta ihan ensin arvuuttelen, missä sijaitsee tämä kirkko?Olimme täällä helluntain Jumalanpalveluksessa.


Kellotapulin oven vieressä on vaivaisukko.
En anna vielä mitään vihjeitä, koska joku varmasti tietää heti, missä liikuttiin.

*******
Löysimme muutaman loistavan kirpputorin, joissa kului aikaa ihan kohtuudella. Pyhänä sattui sitten katastrofi, kun kyy puri Jadea kuonoon. Jaden kuva on blogissani oikeassa palkissa. Jade oli meillä viikonlopun hoidossa ja noin katalasti kävi. Eläinlääkärin löytyminen vei aikaa, tai oikeammin, kunnes hän vapautui muista tehtävistä. Opimme, että poikasen pisto on vaarallisempi kuin aikuisen, koska poikanen tyhjentää kaikki myrkyn kerralla, aikuinen osaa säännöstellä. Ja jalkaan pisto koiralla on vaarallisempi kuin kuonoon pisto. Joka tapauksessa on aina mentävä eläinlääkärille. Jade sai kortisonipiikin ja nesteytystä, vauhdilla tiputettiin 400 g nestettä. Koira oli melko noivea, mutta ei vielä turvonnut. Turvotus alkoi kotimatkalla, naama oli järkyttävän näköinen, kun leuan alle tuli kaksi isoa pussia. En älynnyt ottaa kuvaa, jotta olisitte nähneet.
Koiran pitää olla rauhassa, ei ulkoilua, koska vaara ei välttämättä ollut vielä ohi. Vielä parin päivän päästäkin voi tulla takapakkia. Veimme Jaden emännälleen. Tänä aamuna se oli kuitenkin jo vähän syönyt ja juonut.Eli varmaankin toipuu tästä koettelemuksesta.
Luulenpa kuitenkin, ettei Jade muista varoa, kun on niin paljon nuuskittavaa ja tutkittavaa. Onneksi meilläpäin ei kyitä kovin paljon ole. En ole yhtään nähnyt.

*******
Mutta en kerro lisää reissusta ennenkuin kirkon paikka on löytynyt.

*******
Sen verran vinkkiä, että Pohjanmaalla ollaan.


4 kommenttia:

 1. Oi pikku Jadea! Varmasti Jade toipuu.
  Kirkosta tulee mieleen, että tutun näköinen. En kyllä voi saada sitä päähäni missä se sijaitsee. Eihän se ole Länsi Suomessa?

  VastaaPoista
 2. Hitsit...aivan kuin oisin nähnyt...aioin ensin veikata Orisbergiä mutta ei se ole punainen...voi kamalaa, mä en muista, pakko mennä joku pyhä katsomaan.

  VastaaPoista
 3. Kuortaneella taisitte käydä. Näyttäisi kirkolta, jossa siskon tytär pääsi ripille viime kesänä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, Kuortaneen kirkko on kyseessä. Hienoa Marita!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!