sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Vanhusten viikko

Tänään alkoi valtakunnallinen vanhustenviikko. Meillä oli kirkossa messu. Nimestä vanhusviikko on keskusteltu paljon. Missä iässä vanhuus oikein alkaa. Vanha viisaushan on, että jokainen on niin vanha, kuin tuntee olevansa. Mutta se virallinen ikä. Onko se 80 v vai 85 v.? Toiset ei tykkää olla vanhuksia koskaan. Mieluummin seniori tai jotain vastaavaa. Ikäihminenkin on suosittu.
Minä tuumasin miehelle, että ihan pelottaa, jos elää vielä 25v, ja kunto on tämä.Minulla on kohta syntymäpäivä ja hän kysäisi ilkikurisesti, paljonkos täytän. Joko kohta kääntyy kahdeksannellekymmenelle. Ja nauroi.(itse on vähän minua nuorempi) Nauruksihan se meni koko juttu.
Vielä aamuun. Kirkosta tullessa näimme mummon rollaattorin kanssa kolkuttelevan pankin ovea. Ei auennut. Mekin vain ajoimme ohi, kun olisimme voineet käydä sanomassa, että nyt on sunnuntai. Varmaan hän ihmetteli ja ihmetteli, missä vika.
Löytyykö meidän vanhuudessamme lähimmäisiä, jotka auttavat, neuvovat, opastavat? Vieläkö on inhimillisyyttä?
Vanhustenviikon kunniaksi tein yksinkertaisen ATC-kortin.

"Vanhus" VAPAA

2 kommenttia:

  1. Minusta vanhuksilla ei ole tänäpäivänä edes ihmisarvoa aina. Hoito on kallista ja jotenkin ´esineellistynyttä´. Ihana, että tällaisia viikkoja on olemassa.

    VastaaPoista
  2. Minun äitini eli 91. vuotiaaksi. Oli loppuaikoina hauras, mutta niin suloinen. Väsynytkin jo.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!