lauantai 6. lokakuuta 2012

Lauantaita

Tänään onkin ollut oikein mukava syyspäivä ainakin meilläpäin. Tuullut kyllä on, mutta aurinko on paistanut. Heti aamusta kävin kirkossa tekemässä valmistelevia töitä huomista VANHUSTENVIIKON aloitusmessua varten. Virret seinälle, uudet kynttilät yms. Käväisin myös seurakunnan kirpparilla ja sieltä tarttui mukaan vohvelirauta. Entinen oli käynyt huonoksi ja suunnitelmissa on ollut ostaa uusi. Nyt ei uutta ostettu, mutta kyllä tälläkin vohveleita tulee. Ja oli siistissä kunnossa.
Syönnin jälkeen kävin lukemaan sellaiseen vähän keinuvaan tuoliin. Aloitin komisario Morsen tutkimuksia, mutta en kovin pitkälle päässyt, kun uni petti. Se olikin oikeastaan hyvä, sillä jo viime yönä kokeilin nukkua tuolissa istuvassa asennossa. Silloin ei uni tullut, mutta muuten siinä on parempi kuin sängyssä, olla ainakin hereillä. Voi olla ihan rauhassa, eikä tarvitse kääntyillä. Käsi kun on herkkä kaikelle liikkeelle ja yöllä jotenkin minä ainakin pakkaan hermostumaan, kun on kipuja eikä saa nukuttua.
Iltapäivällä sitten ajattelin lähteä katsomaan, joko karpaloita saa. Menin ihan likelle, mutta yllätys yllätys, siellä olikin hirviporukka. En uskaltanut mennä lammen rannalle, etteivät luule, että olen turkoosiin ulkoilupukuun verhoutunut hirvi. Poimin kuitenkin vähän puolukoita, että voin tehdä edes piirakan. Sammeleen peittämät kalliot olivat tosi liukkaita, kuin olisi kävellyt liukumiinojen päällä.
Poistullessa minua kohtasi tälläinen näky.

 Isäntä oli hakenut läheiseltä tallilta hevosenlantakuorman. Kulkuvälineenä tuollainen itse tehty pieni traktori, joka on tosi näppärä.
Mansikkamaalla on vielä vaikka kuinka paljon mansikoita tulossa. Taitaa vain aika loppua tältä syksyltä. Marjat maistuvat ihan kypsiltä, vaikka eivät olekaan ihan punaisia.
Tervetuloa blogini lukijoiksi Vilimarika,Daisy,Enkulin käsityöt,Vilukissi,Mummon pajukori ja Liisa M.

Hyvää viikonloppua teille ja kaikille muillekin tasapuolisesti!


3 kommenttia:

  1. Olipa kiva kirjoitus. Ajattelin tuota turkoosipukuista hirveä :D

    VastaaPoista
  2. Niin minä tietokonenero täällä vaan vävyni koiran nimellä vierailin

    VastaaPoista
  3. maalaismaisemaa teilläkin:) ikäviä nuo yövalvomiset, itsekkin usein kipuilen olkapäitteni takia niin tiedän kyllä tunteen! olehan varovainen niiden liukumiinojen kanssa!!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!