lauantai 19. huhtikuuta 2014

Lauantain touhuja

Olin aamusta melko virkeä ja sainkin jotain aikaan. Katselin netistä juustokakun ohjeita, sellaisen, jossa pohja paistetaan ja löysinkin yhden (?). Tein sen pieneen vuokaan ja se oli virhe, koska kakkuosuudesta tuli liian paksu.Aina ei voi onnistua, olen sen kyllä todennut monesti ennenkin. Siitä edestä on mukava katsoa amerikkalaisia ihmekakkuja televisiosta.


Tein vielä tavallisen kakun, josta en nyt kuitenkaan kuvaa laita, koska se on samanlainen kuin muutama päivä sitten postaamani.

******
Aamulla oli vielä pilvistä, mutta iltapäivällä tuli aurinkokin näkyviin ja heti lämpötila nousi.Lähdin minäkin ulkohommiin. Meillä on tontilla puro ja iso rotko. Rotkossa on kaatuneita ja kaadettuja puita, joita sitten rupesin innolla kokoamaan. Ei kovin paljon tarvinnut koota, kun tuli hiki. Täytyy laittaa joku päivä kuvia rotkosta.
Siistin myös puroa. Puron reunalla kasvaa pihlaja-angervoa, joka kaartuu puron ylle ja oksat keräävät roskia. Niitä puhdistelin pois ja katkoin muutamia oksia. Tuli edelleen kuuma.
Kävelin tontilla ja katsastelin kukkatilannetta.

Nämä jo kukkivat. Tulppaanit ovat hauskan näköisiä, ihan lyhyet varret, mutta iso nuppu.

Ja nyt oli hien lisäksi selkä kipeä. Miehen neuvo, ei pitäisi revittää liiaksi, vaan aloittaa pikkuhiljaa. Näin se taitaa olla. Sisällä otin särkylääkkeen ja torkut, mutta ei selkä vielä ole parantunut. Olen ennenkin todennut, että kroppani vieroksuu ruumiillsta työtä.
Nyt en teekään juuri mitään, vähän kudon kämmekkäitä, joista jo toinen on valmis. Rinnessa-mallia.
Minkähän takia en ota kuvia näistä jutuista? olisihan se mielenkiintoisempaa lukea , kun olisi kuvia.
ps. harakat ja rastaat ovat vallanneet meidän pihan.

Tänä iltana lämmitetään sauna ja taidan ottaa pienen tilkan omatekoista viiniä. Huomenna menemme Kuopioon laulamaan ja syömään jonnekin, jota ei minulle paljasteta vielä ja sitten apen ja miehen siskon luo kyläilemään.








3 kommenttia:

  1. Ai että on herkullisen näköinen kakku ja juustokakku vielä!!
    Tuossa ei ole mitään puutteita!

    Niissä monipuolisissa töissä, joista kerroit, tulee varmasti työskenneltyä vähemmän ergonomisissa asennoissa. Kyllä siinä selkä kipeytyy. Miehelläsi oli oikea neuvo, mutta kun sitä innostuu puuhaan, ei sitä malta heti lopettaa.

    VastaaPoista
  2. MUkavia ulkotöitä...vaan liika on aina liikaa kerralla
    Kristus on ylösnoussut!

    VastaaPoista
  3. Heippa! Meilläkin puro ja vaikkei ihan rotkoa niin rinteitä kuitenkin, ja metsä yrittää vallata aina takaisin omansa. Tänään istuttiin kuitenkin täysin laiskoina meren rannalla kun oli miltei kesähelle eikä edes tuulta yhtään! Mums mitä leivonnaisia olet saanut aikaan!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!