perjantai 17. tammikuuta 2014

Kirjahaaste Sheferijmin mukaan

Sheferijmin blogissa on haaste MiMiTuI eli mikä minusta tulee isona. Kysymys on kiorjoissa esiintyvistä ammateista. Ymmärsin näin, että on ensin luettava joku kirja, jossa on jokin ammatti. Kerrottava kirjasta ja linkitettävä se Sheferijmin sivuille. Tai näin ajattelin tehdä.

Luin siis kirjan Orapihlajapiiri, jonka on kirjoittanut Hanna Tuuri.Kirjoittaja on Irlannissa asuva suomalainen, joka on aiemmin kirjoittanut elämästään Irlannissa. Orapihlajapiiri on hänen ensimmäinen romaaninsa.
Kirja kertoo kuopiolaisesta sairaanhoitaja Kirsistä, joka päättää muuttaa tyttärensä Annin kanssa Irlantiin. He muuttavat pieneen kylään, jossa toimii kehitysvammaisille tarkoitettu yhteisö. Yhteisön käytössä on useita taloja, joissa hoitajat asuvat yhdessä hoidettavien kanssa.
Kirsin sairaanhoitajan työ muuttuu oleellisesti rinnalla kulkijan ja auttajan työksi. Oikeastaan ei työksi vaan elämäntavaksi.
Annille, Kirsin tyttärelle, muutto Suomesta on vaikeaa. Kylässä hän kuitenkin saa uusia ystäviä ja sopeutuu pikkuhiljaa toisenlaiseen elämänpiiriin.
Lyhyeksi aiottu oleskelu muuttuu vuosiksi.Kirsi löytää rinnalleen Antonin, toisen kylään saapuneen ja heille syntyy lapsi. Anni muuttaa Suomeen käydäkseen koulunsa loppuun.
Kirja kertoo vuoronperään Kirsin ja Annin suulla elämästä kylässä. Ihmisiä on paljon ja joskus vaikeaa pysyä kärryillä heistä.
Kirjan takakannessa sanotaan sen olevan kertomus uuden alun mahdollisuudesta ja yhteisöllisyyden ja ystävyyden voimasta.

2 kommenttia:

  1. Irlanti on mielenkiintoinen maa, jonne olisi kiva joskus päästä. Oliko tämä tosipohjainen vai ihan kuvitteellinen?
    Kiva, kun tulit mukaan haasteeseen.

    VastaaPoista
  2. Hei vaan, sinun blogisi innoittamana minä tuohon kirja/ammatti-haasteeseen ryhdyinkin. En muistanutkaan, että Ainolla on tuollainenkin blogi ja kaivoin sen esiin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!