torstai 5. syyskuuta 2013

Mumman Pariisi

Tämmöinen sanonta on olemassa:"Tekee taas mieli Pariisiin". Ei ole siellä koskaan käynyt, mutta mieli tekee. No, minä olen käynyt peräti kaksi kertaa! Yhden kerran jo parikymmentä vuotta sitten päätettiin ystävän kanssa, että lähdetään viikonlopuksi Pariisiin. Sitä ei mietitty sen kauempaa, vaan tilattiin liput samantien. Olimme yhden joulukuisen viikonlopun siellä. Varasimme liput myös Vanhaan Oopperataloon, jossa esitettiin Romea ja Julia, itsensä Rudolf Nurejevin ohjaamana. Hänkin oli paikalla.Pariisi oli koristeltu jouluisin valoin ja Chams Elysee (siis se pääkatu) oli kerrassaan hieno. Olisko se nyt Lafaettyn tavaratalo, jossa oli valtava joulukuusi sisällä. Siellä osastot kiertää ympäri ja keskusta on ylös asti auki. En nyt ole ollenkaan varma, oliko se se, mutta keskustassa jokatapauksessa. Ja nimetkin on varmaan väärin kirjoitettu, mutta Pariisissa käyneet tietää.
Tulimme kotiin maanantaina ja minä menin yököksi tiistaina. Olimme kävelleet Pariisin katuja niin, että selässäni oli noidannuoli ja mummotkin piti kääntää polvilleen laskeutuen.
Kyselimme muina miehinä(naisina), mitä muut olivat tehneet viikonloppuna. "Me kävimme jouluostoksilla Pariisissa." 
Toinen kerta oli joitakin vuosia myöhemmin. Olimme silloin viikon kesäkuussa ja satoi melkein koko ajan.Kävelimme taas paljon. Pariisissa on helppo kävellen katsella kaikkea hienoa ja se ei katsomalla lopu.

No tämän mummon kortti ei kuitenkaan kerro omista kokemuksista. 


Kortti on VAPAA
Pariisiin tekee aina mieli.4 kommenttia:

 1. Enpäs olekkaan sanontaa kuullut pariisista, enkä siellä käynyt, mutta korttisi on upea!

  VastaaPoista
 2. Upea on kortti ja kivasti toteutettu.
  Arvaa vaan kun jokin kade nostaa mummalla nyt päätään...että oikein kaksi kertaa olet päässyt pariisiin...minä kun en vielä kertaakaan.
  Kiitos taas tästä kauniista kortista mumma haasteeseen ja hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs, kaunis kortti, niin pariisilainen!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!