sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kyläilemässä

Lähdin perjantaina tyttären luo Pohjanmaalle. Keli oli hankalahko. Satoi vettä ja räntää vuoronperään. Ei sentään puukkoja ja puntareita. Tämä onkin upea aasin silta seuraavaan.
Talon tyttäret olivat tehneet molemmat 5. luokalla puukot!

 Veeran puukko, terä oli tieten valmiina, mutta kahvan on tyttö tehnyt, samoin tupen ommellut. Tupessa on myös karhun kuva, mutta se ei oikein näy kuvassa.

 Erikan puukko. Tuppi ommeltu eri tavalla, mutta ommel onkin toisella puolella.
Puukot ovat ihan oikean kokoiset.Lapset (3) Ovat kaikki innokkaita piirtäjiä. Äitikin piirtää, isä ei ainakaan vielä.  Erika piirtää erityisesti sarjakuvia ja tilannekuvia. Tämä on kuva perheestä jouluna.Ylinnä on Veera, joka on oikea akrobaatti, pään päällä koira Pörrö, tonttulakki päässä äiti, Erika itse porona, isä joulupukkina ja Aaro possuna. Kuvista tunnistaa kyllä, kuka on kuka.

Mehän tietenkin askarreltiin kortteja. Tytär oli siirtänyt askartelutarvikkeet vaatehuoneeseen ja järjestellyt kaiken niin, että huone suorastaan kutsui askartelemaan. Alla yksi idea. Viinipullon korkkiin Päivi oli niitannut tarrapalan ja siihen päälle pehmusteen, jolla levitetään leimasinväriä. Nyt täytyy vain ostaa paljon viinejä, jotta saa korkkeja!


Ja minä opettelin ihan uutta. Päivi oli ruvennut tekemään kalenteriinsa  erilaisia kuvia päivän "kohokohdista" Tämän tyyppisiä isopäisiä hahmoja. Näitä minä harjoittelin. Erika kommentoi. Ihan hyviä, mutta... Käsiin ja jalkoihin pitää saada enemmän liikettä.


                                                           Tästä minä tykkään!
Olipa mukava reissu! Selkä vain tykkäsi huonoa, kun käytiin koiraa ulkoiluttamassa metsätiellä, joka oli aivan iljanteella, niin piti jännittää, että pysyy pystyssä ja lihakset jumittuivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!