sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Selityksiä

Varsinainen ongelma ei selvinnyt, kiersin sen. Latasin itselleni Picasa 3 ja sitä kautta sain kuvan näkyviin. En löytänyt ohjelmasta mistään kohtaa, jolla kuvan olisi voinut pienentää. Eli nyt on pikseleitä taas hirveästi. Tämä Picasa 3 ei minun mielestäni ole sama kuin googlen antama , johon tähän asti kuvat meni automaattisesti. Paintissa voin ne sitten pienentää. Nyt en saa/osaa siirtää kuvia paintiin ja Picasan sivuilta en kertakaikkiaan löytänyt pienentämiskohtaa, isontaa kyllä olisi voinut.
Jos nyt joku viisaampi tietää ratkaisun , niin kerro ihmeessä.
Hiki on lentänyt ja hermot kiristyneet kunnolla, kun tämän jutun kanssa olen paininut.

*****

Oltiin kuitenkin katsomassa kirkossa Tiernapoikia, jotka kylläkin olivat jo vähän iällisempiä, yli 60 kaikki. Oltaisiin katsottu tähtitaivastakin kaukoputkella, mutta oli ihan pilvistä. Tämmöistä tällä kertaa.

3 kommenttia:

  1. saako oikeanpuoleisella hiirellä klikkaamalla kuvan tallennettua nimellä koneellesi eli kirjastoosi. Ja sitä kautta paintiin pienentään?

    VastaaPoista
  2. Voi jukra tuota ongelmaa! Ei mitään hajua enää, mitä siellä tapahtuu. :(
    Mutta lohdutuksen sananen, voitit sen henkari-arvauksen! Laitan piakkoin postia tulemaan. Onnea!

    VastaaPoista
  3. Picasassa on tietääkseni erillinen ohjelma kuvankäsittelylle, onkohan se picnic? Itse käytän kuvien pienentämiseen erillistä kuvankäsittelyohjelmaa, jonka sain skannerin mukana.
    Hyviä kuvanhostauspaikkoja on myös Flick ja photobucket, joita itse käytän. Vaihtelen siis paikkaa, mihin milloinkin kuvan imuroin ja mistä sen koodeina siirrän blogiin.
    Bloggerin puolella kyllä vähemmän kuin vuodatuksessa, kun siellä muutenkin olen vähempi.
    Jos haluat erillisen kuvankäsittelyohjelman niin esim. gimp on ilmainen ja siitä on kai suomenkielinenkin versio olemassa. Hyviä jatkoja sinulle bloggauksen parissa.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!