perjantai 10. elokuuta 2012

Hölskykurkut

Meidän kasvihuoneessa, jota mies hoitaa, oli jo yksi täysi-ikäinen(normaalikokoinen) kurkku. Enpä tietenkään älynnyt ottaa siitä kuvaa, että uskoisitte. Mutta tein siitä hölskykurkkuja. Aivan ihania!

Ohjeen otin www.kotikokki.net/reseptit sivuilta.

Laitanpa vielä tähän.

1 kpl kasvihuonekurkku
1 tl suolaa
3 tl sokeria
1,5 rkl etikkaa
2 rkl hienonnettua tilliä

Höylää kurkku ohuiksi viipaleiksi syvälle lautaselle tai kulhoon, ripottele suola pinnalle. Sulje lautanen/kulho kannella ja hölskytä kurkkuja, kunnes tulevat läpikuultaviksi.
Pirskottele pinnalle etikka ja lisää sokeri ja tillit. Sekoita.
Voit tarjota ne heti, mutta vielä parempia ne ovat, kun annat olla jääkaapissa 1-2 tuntia.

Minulla oli vain kuivattua tilliä, mikä ei kuvassa näy.

3 kommenttia:

  1. Oi, tuli mummu mieleen. Hän teki näitä vähän karvaan makuisista avomaankurkuista. Ja kylläpä oli hyvää niin ruoan jatkeena kuin ruisleivän päälläkin. Pitääpä itsekin jossainkohti tehdä!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kävit uudessa blogissani ja kiitos kommenteista:) Näitä kurkkuja on itsekin tullut tehtyä ja on ne vaan hyviä!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana Anna hyvän kiertää- paketti! Tässsä linkissä, kiitos Maca! Laitan Elvis atc.n tulemaan.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!