sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Luomakunnan sunnuntai ja helluntai

Tänään lähdimme heti aamulla naapuripitäjään. Siellä on tarjolla pienimuotoinen luontoretki ja sen päälle Jumalanpalvelus. Kuljimme kirkon ympäri ja vähän kauempana, mutta kuitenkin ihan kirkonkylässä.
Yritin ottaa joitakin kuvia, mutta koska minulla on tavallinen pikkukamera, en tietenkään saanut kunnon kuvia.
Kirkon vieressä olevalla laiturilla iskuskeli kaksi isokoskeloa ihan rauhassa. Vähän matkan päässä kailikossa oli härkälintu pesässään hautomassa. Toinen tulevista vanhemmista uiskenteli lähistöllä. Pesä on kelluva, ei siis kiinni missään. Hätätilanteessa härkälintu voi sitoa sen kaislaan kiinni.
Hautausmaalla näimme ja kuulimme ainakin peipon ja västäräkin.
Toisella puolella tietä oli kosteikkoa, jossa kuulimme kuikan huutavan. Pääskyset ajoivat takaa rastasta, joka varmaan tuli liian lähelle pesiä.
Kaikenkaikkiaan näimme tai kuulimme 16 eri lintua. Mielenkiintoinen retki! En tunne juurikaan lintuja, joten tämä oli hieno kokemus.
Retken jälkeen seurakunta tarjosi kahvia ja voileipiä! Kyllä maistui! Ja sitten helluntain messu. Hieno päivä kaikenkaikkiaan.


Mustikat kukkivat jo!

Kaislikossa pesivä härkälintu

Hautausmaalta

Pitkospuita pitkin

Yksinäinen orvokki

Kirkon alttari

Pelloilla on paljon joutsenia. Ne ovat ilmeisesti nuoria yksilöitä, jotka eivät vielä pesi, viettävät muuten aikaa yhdessä.
Olen ihmetellyt, miten paljon on kurkia ihan tien vieressä. Eivät pelkää ohikulkevia autoja.

Tämä maa on annettu meille viljeltäväksi ja varjeltavaksi, ei tuhottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit!