torstai 19. toukokuuta 2016

Kummastellaan hämmästellään...

Kesken kaiken kone rupesi päivittämään Windows 10, vaikka en ainakaan tietoisesti näpäytellyt mitään sellaista. Nyt onkin jännää, miten minä tämän kanssa pärjään. Kuvasuhde on jälleen väärä, eli varmaan täytyy poiketa paikallisessa liikkeessä.
Kuvat menee suoraan Picasaan, mutta senkin käyttö pitää opetella uudelleen. Eli voin taata, että ongelmia on tulossa.

Ajelin eilen työnnettävällä nurmikkoa puoli tuntia ja jaksamiseni olikin siinä.Jouduin lepäilemään loppu päivä ihan tonne iltaan. Olin kyllä aika ihmeissäni. Illalla kävin kuitenkin tekemässä muutaman kortin. Mutta saanko niiden kuvat esille, on toinen juttu kokonaan

Nyt näyttää siltä, että en osaa pienentää kuvia.Entiset pienensin paintissa, mutta nyt se ei onnistu. Osaako kukaan neuvoa?

Kovan uurastuksen myötä sain kuvat esille. Varmasti on helpompikin tie, mutta tässä ne nyt ovat.


Kevät


Elvi ,varattu


En tiedä, näkyykö kuvat teidän koneillanne vähän vääristyneinä.7 kommenttia:

  1. Ihmeellinen on netin maailma. Minulla on tämä Windowa 10 ja toimii hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kuvat näkyvät, mutta ovat tummia. Varmaan sinäkin siirrät kuvat samoin kuin minä. Skannaan tai valokuvaan korttini img-muotoon ja kun kirjoitan bloggeriin postausta, lisään kuvan ylälaidan valikosta lisää kuva - valitse tiedostot-omalta tietokoneelta - tulee valikkoon, josta voin valita montakin kuvaa kerralla kun painan kuvan kohdalla ctrl alas - sitten avaa (sivun alalaidasta) - kuvat siirtyvät picasanalbumiin? ja ne voi siirtää blogikirjoitukseen aivun alalaidasta.

    VastaaPoista
  3. En pienennä useinkaan kuvia, koska ne tulevat sopivan kokoisiksi itsestään. Toki kuvaa voi suurentaa tai pienentää, kun tekstissä olevan kuvan päällä napsauttaa hiirtä. Silloin voi valita suuri - keskisuuri - pieni. Kuvaan voi lisätä kuvatekstin

    VastaaPoista
  4. Vieläkin lisään yhden jutun. Kun olet skannannut tai valokuvannut asian, voit mennä valokuvaan omalle tietokoneellesi ja kaksoisnapsauttaa kuvaa, jolloin kuva aukeaa suurena. Ylös tulee työkalulinkki ja kuvaa voi kääntää tai kynän kuvasta muokata. Sieltä löytyy esimerkiksi kuvan rajaus tai kuvan parannus.

    Kuvasi voit myös käsitellä esimerkiksi Paintissa painamalla kuvan päällä (kuvakansiossasi) vasemmalla painikkeella - valitsemalla avaa sovelluksessa - Paint

    Toivottavasti tästä on apua

    VastaaPoista
  5. Kumma tuo 10. Mullekin se tyrkyttää sitä koko ajan.Joka kerta kun avaan koneen.Olen kuullut ettei se olisi niin hyvä..vaan en tiedä,ei ole kokemusta itsellä. Korttisi ovat tosi kauniita ja mulle näkyy hyvi-ehkä vähän tummia.Kyllä se siitä alkaa sujumaan.Semppiä.

    VastaaPoista
  6. VOi kuinka on ärsyttävää kun koneet ei tee niin kuin itse haluaa! Keksisipä joku koneen, joka toimii kun sille normaalikielellä puhuu :).
    Kortit on hienoja ja voisin ottaa tuon Elvi-kortin jos vaihdat? Mitä haluaisit vaihdossa?

    VastaaPoista
  7. Hyvin näkyvät kuvat ainakin mun läppärin ruudussa ja hienoja kortteeja ovatkin.

    En ole uskaltanut aloittaa Win10 päivitystä, kun yks tuttu lähes ammattilainen, ei ollut saanut päivitystä kunnolla onnistumaan. No mulle passaa tää Win7.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!