torstai 13. elokuuta 2015

Eläkeläisen kiirettä

Keväällä meinattiin miehen kanssa, että kesälle ei oteta mitään. No ei ole tarvinnut ottaa, sitä on tullut ja annettu. Siis menoja, kiireitä. Kaikki positiivista. Nytkin kävimme jo toista kertaa tänä kesänä Virossa. Ensin menimme Tormaan, sieltä Peipsijärven rantaan Rajaan, missä olimme yötä. Meillä on siellä tuttuja. Torman kirkossa oli hieno urkukonsertti, jossa oli myös saksofoni mukana.

Sitten suunnistimme Viljandiin, jossa olimme 2 yötä hienossa paikassa, keskellä metsää. Päivät tutustuimme kaupunkiin ja kävimme myös Pärnussa. Oli kuumaa! +29! Ei uitu.

Isäntä pani navigaattorin etsimään kaikki pienet tiet ja kyllä oli mukavaa katsella aitoa Viron maaseutua. Syysteemi aja 3,1 km, käänny vasempaan,sitten aja 6,3 km, käänny oikeaan. Tätä riitti Tallinnasta Tormaan.

Viro on kerrassaan ihastuttava maa. Ihmiset ystävällisiä, kieltä melkein ymmärtää. Vaikka talot maaseudulla voivatkin olla todella huonokuntoisia, kukkia on joka pihalla, samoin kasvimaa.

syksyn enteitä

mukava sviitti kaikilla mukavuuksilla, tehty vanhan aitan sisälle

omenapuun siimeksessä riippukeinu

Pärnussa, rantatien varrella

Menimme kohville, kohvin ja pullan sai kahdelle vajaalla 5 eurolla ihan yleisesti.
Tässä rakennuksessa oli myös  paikallisten kädentaitajien tuotteita esillä myynnissä. Kaikkea ihanaa halvalla! En tullut kuvanneeksi. 

Kortteja ei siis ole tehty, vähän sukkaa kudottu kotimaan reitillä, Virossa ei voinut kutoa, ettei mennyt maisemat sivu suun.
Viikonlopuksi suunnistan tyttären luo.

MUKAVAA VIIKONLOPPUA!
2 kommenttia:

  1. Ihanalta kesänne kuulostaa! Tuonne Pärnuun haluaisin joskus kyllä mennä.

    VastaaPoista
  2. Nuo pikkutiet ovat kyllä paikkoja,joissa näkee tuhannesti enemmän,kuin ne tylsät ,suorat valtatiet.Niin kotimaassa,kuin muuallakin.Jos ei kiire paina,niin pienille teille kannattaa mennä.Ja Virossa kyllä riittää näkemistä!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!