lauantai 1. helmikuuta 2014

Helmikuussa jo

Ajatelkaa, helmikuu on jo menossa! Pian on kevät! Tänäaamuna ennustettu lumisade ohitti pikaisesti meidän pihan. Nyt on harmaata, mutta lunta on selvästi enemmän kuin nukkumaan käydessä. pakkasta -9.

Olen yrittänyt väsätä Viltsun nukelle juhlamekkoa. Onneksi on itsellä melkein samanlainen, että voi kokeilla. Viltsun nukella taitaa olla liikkuvat kädet ja jalat, minun nukella eivät liiku. Siksi kokeileminen on haasteellisempaa. Lisäksi katselin jo vähän tarvikkeita nukkehaasteeseen ja kuuntelin yölinnun preussinpunaista-laulun Enkulin korttia varten. Nyt en kyllä yhtikäs tiedä, minkä sävyinen preussinpunainen on. Tulee vain mieleen 30-vuotinen sota, eli olisiko verenpunainen? Saattaapi olla, että Enkuli hyväksyy muunkin punaisen. Värillä ei ole väliä, kunhan on punainen.

Huomasitte varmaan, että olen vaihtanut lookia.Funchiksen myötävaikutuksella. Siitä kiitos sinne päin!


Laitanpa kuvan kynttilälampetista, joka on tehty meidän kirkkomme vanhojen seinälampettien mallin mukaan.Malli on vuonna 1758 valmistuneesta kirkosta. Nykyinen kirkko on vuodelta 1844. Vanhat lampetit ovat edelleen kirkon seinällä, mutta vain koristeena.
Lampetti on läkkipeltiä ja valmistettu Rautalammilla.

Lampetin olen saanut lahjaksi. Takana olevassa lapussa lukee:

On työni Herra lahjaasi, myös siitä tahdon kiittää.
Suot kutsun tulla kylvämään ja toisten annat niittää.
Ja kasvun siunaat, hedelmän,luot, sadon ehtymättömän uuraiden
kätten työstä.

Virsi vuodelta 1524

5 kommenttia:

  1. Wau, kylläpäs oletkin löytänyt kivan taustan. En ole tällaista minäkään ennen löytänyt. Lampetti on tosi kaunis. Meillekin päin tuli onneksi vain vähän lunta ja ihanan kevyttä oli lumitöiden teon kannalta.

    VastaaPoista
  2. OHO!
    Minne minä tulin! Kirjastoon ja kauniiseen sellaiseen.
    Täällä on viihtyisää. Lämpimät ja sointuvat värit. Tämä on onnistunut uudistus!

    VastaaPoista
  3. Upean värikäs tausta! Hieno!

    googletin itse preussinpunaisen kuvahaulla ja aika peruspunaiselta se näyttäisi. Ja kyllä, nukellani liikkuvat olkanivelet ja nivusesta jalat. Muuten onkin melekosen jäykkä kaveri. Kiirettähän sillä asulla EI ole, ja jos tulee mahdottomaksi tehtävä, niin siten vaan sovellat ja suunnittelet uusiksi. ;)

    VastaaPoista
  4. Ja jos ihan hirmusen hankalaksi menee, niin voinhan postittaa nuken sinulle.

    VastaaPoista
  5. Kiva varmaan välillä ommella. Onnea mekon tekoon.
    Mukavaa alkanutta helmikuuta ♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!