maanantai 7. marraskuuta 2016

Lankadominanssia ja lapasta

Täti Punaisen emännöimä kirjolapanen on edennyt loppuun. Minä tein vain yhden lapasen, joten toinen odottaa tekoa. Punainen lanka vain näyttää loppuvan, että sitä täytyy ostaa lisää. Tällä konstin ei langat hupene, kun aina täytyy ostaa jotain lisää ja sitten sitä jää vähäsen ja taas täytyy ostaa lisää...
Lapasta tehdessäni muistin, että jossakin on opetettu kahdella langalla kutominen. Ohjetta etsiessäni törmäsin sanaan "lankadominanssi". Sama juttu, mutta nimi on näin hieno.Opettelin pitämään lankoja yhtä aikaa sormella, mutta lankojen pito kireällä ei meinannut onnistua. Se oli jotenkin vasenkätistä. Tässä ei kuitenkaan tarvitse tiputtaa toista pois ja ottaa toista tilalle, vaan molemmat kulkevat mukana, kunhan muistaa hallitsevan langan ottaa päältä ja toisen alta. Pysyvät langat siistinä nurjalla.Oikeastaan minä tykästyin tähän kutomiseen, eli voipi olla, että teen kirjoneuleita lisää. Tykkään, että lapasessa on pitkä varsi, ettei ranne ole paljaana. (muistoja lapsuudesta)
Kiitos Täti Punainen haasteesta! Vielä toinen, niin ei käsiä palele!

9 kommenttia:

 1. Ja nämä kirjoneulelapaset ovat lämpimämpiäkin kun on kaksi lankaa yhden sijasta:)
  Kauniitkin ovat!

  VastaaPoista
 2. Tulipa kaunis ja lämpimän näköinen!

  VastaaPoista
 3. Nätit on ja kiva että sinäkin tykästyit.

  VastaaPoista
 4. Kaunis lapanen, kohta tulee toinen kaveriksi. Minäkin tykkään pitkistä varsista, kun ranteet palelevat aina.
  Teen parhaillaan rannelämmittimiä :-)

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja iloisen värinen lapanen. Minä kävin ostamassa isoimmat lapaset mitkä kaupasta löysin, kun kotoa ei löytynyt kuin miehen työrukkaset. Omat eivät mahtuneet käteen. 😊

  VastaaPoista
 6. No nyt tarkenee nämä iloisenväriset lapaset kädessä vastaanottaa talven tuimia pakkasia :-) Tosi nätit niistä tulikin.

  VastaaPoista
 7. Lankadominassi jutskat minäkin etsin kun aloin noita kirjoneulejuttuja tekemään. Kiva kun saa tasaista jälkeä :) Nätit lapaset..

  VastaaPoista
 8. Kaunis tuli sinullakin!
  Juu, tää lankadominanssi sanana oli mulle ihan uutta. Voi olla että olen sitä osittain toteuttanutkin.:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!