maanantai 21. marraskuuta 2016

kortteja ja muuta askartelua

Olen pikkuhiljaa yrittänyt, siis todella yrittänyt tehdä joulukortteja. En ymmärrä, miten ei tahdo edetä. Kuten savolaiset sanovat " alottamista vaille valmis". Näin tahtoo olla korttien teko.
Toisaalta tiedän, että minulla on aivan liian paljon kaikenlaista tekemistä. Haluan tehdä kaikkea mahdollista, enkä vain yhtä asiaa. Sellainen olen ollut aina. Onko hyvä vai huonoa asia?

Nyt laitan kuitenkin esille muutaman kortin, jotka olen saattanut valmiiksi.Nämä on Paperilla-lehdestä bongattu malli, vähän riisuttuna.
Kortteja on vaikea kuvata, kun päivänvaloa ei juuri ole. Vettä sataa solkenaan.

*****
Vielä pari kranssia, jotka on tehty suodatinpaperista. Nämä ovat kauniita, mutta on niissä paljon työtäkin. Ensin piirretään, sitten leikataan, nitojalla kiinni, sitten rypistellään ja vasta näitten hommien jälkeen pääsee liimaamaan kuumaliimapistoolilla kiinni. Muutama sormenpää saattaa palaa, jos on varomaton. Ja vielä koristelu. Näissä helmiä ja rusetit. Ruusuja tarvitaan n. 60 kpl.
Värjäsin yhdet ruusut punaisiksi elintarvikevärillä, mutta minulla ei ole styrox-pohjia, ennekuin käyn kaupungissa. Laitan esille, kunhan saan valmiiksi.HYVÄÄ ALKANUTTA VIIKKOA!

8 kommenttia:

 1. Oi mitkä kranssit wau!! ei uskoisi että on tehty suodatinpaperista;) Kortit ihania ♥ Niin kyllä se täälläkin oli aika ankeaa aloittaa korttien teko, mutta hitaasti ja varmasti ne valmistuvat;)

  VastaaPoista
 2. Korttisi ovat kauniita ja kranssi upea.
  Tämä pimeys ja vesisade vaikuttaa myös inspiraatioon.
  Tunnen myös huonoa omaatuntoa, kun en yhtään joulukorttia ole tehnyt.
  Kyllä tästä piristytään, eikös vain...!
  Hyvää uutta viikkoa xx

  VastaaPoista
 3. Oi, paljon upeita kortteja ja hienot kranssit.
  Minulla unohtui viime vuodelta laatikollinen joulukortteja, Ihmettelin vaan kun kortit ei riittäneet ja kiireellä tein lisää :) Hyvä niin, kun tänä vuonna olen niin kiireinen :)

  VastaaPoista
 4. Onhan sinulla jo monta kaunista korttia. Ja nuo kranssit ovat käsittämättömän hienoja, WAU!

  Siinäpä se onkin meidän kanssa, kun tekee mieli tehdä niin monenlaista - ja mieluummin aina jotain uutta.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kaikkityynni! Houkuttavan matkittavan vähäeleinen tuo valkoinen/kultainen korttisi, olisikohan se nopeampi tehdä kuin monikerroksiset kortit ! Josko tuota vähän matkisin. Voi, jaksaisinkohan tehdä vielä joulukuussa noita kransseja, olisivat kyllä kivoja "joulukukkien" korvikkeita. Ihania ! Tein eilen 10 monikerroksista ja voi miten hidasta !

  VastaaPoista
 6. Kauniita kortteja ja kranssi on upea. Kovin minun jo tekis mieli askarrella, mutta kun tuo kipsi haittaa. Askartelun iloa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän olet jo joulukortteilun makuun päässyt. Kauniita kortteja ja aivan upeita kransseja.

  VastaaPoista
 8. Kaikkea ihanaa olet ehtinyt askarrella. Minäkin olen suunnitellut noita ruusukransseja tehdä ja kokeilla siihen kaavapaperia, eli silkkipaperia monin kerroin. Saa nähdä onnistuuko. Pinterestissä näitä on pilvin pimein esiteltynä ja miljoona muuta ihanaa ideaa. Kun ehtis vaan kaikkea ihanaa kokeilla :-)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!