maanantai 1. joulukuuta 2014

Jouluhaaste

Silpputehtaan Sisko haastoi minut JOULUHAASTEESEEN. Siskon vastaukset löytyvät täältä.
Sain 7jouluaiheista kysymystä vastattavaksi. Ensi alkuun tuntui, että melkein kaikkiin pitää vastata, en minä muista, nyt täytyy miettiä. Minulla on pikkuleivät uunissa ja Master Chef Australiaakin piti katsoa. Siis monta työtä yhtäaikaa. Katsotaan kuinka käy.

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?

     En usko, juuri eilen yhdessä näytelmässä esitin äitiä, joka joutui pojalleen kertomaan, ettei pukkia ole.

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?

     Vaikken uskokaan pukkiin, niin aina hänelle kirjoittaa voi tai vihjata, mikä olisi hyvä lahja.

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?
   
    Kyllä kinkku on pöydässä, vaikka ihan hyvin tulisin toimeen ilmankin(itse).

4. Noloin saamasi lahja tai joululahjojen jakoon liittyvä muisto?

    Yhtään noloa lahjaa en muista, muuten kyllä kerran ihmettelin, mistä nyt tuulee, kun mieheltä(edesmenneeltä) sain useita lahjoja.

5. Onko jokin lahja jäänyt käyttämättä tai jäänyt kaapin perille notkumaan?

    Tätäkään en nyt muista, yleensä olen saanut mieleisiä lahjoja.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

     Meillä joulukuusi on aina koristeltu aattona. Yleensä sen ovat tehneet lapset, tosin olen joutunut auttamaan. Myöhemmin, kun ketään lapsista ei ole tullut ennen, olen koristellut kuusen itse. Minulla on ollut usein tiettyjä värikausia. Kerran oli sinistä, kerran hopeaa. Kuuseen kuuluu aina palloja, nauhoja ja muutamia vanhoja koristeita, jotka kulkevat mukana.Ja tietenkin kynttilät. Tosin viime vuosina ei enää varsinaisia kiinnitettäviä kynttilöitä. Nyt suunnittelimme, että ostataan led-valoverkko kuusen päälle. Paljon kirkkaita valoja.

7. Ostatko kotiin joulukkia, hyasintti, joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?

   Kyllä niitä ostateen. Hyasinttejä täytyy olla, jouluun kuuluu hyasintin tuoksu. Joulutähteä en osta, koska siitä en tykkää. Mies kasvattaa amarylliksiä ikkunalaudalla. Nyt niitä on vain yksi, että varmasti hankitaan lisää.
Muistan yhden joulun, jolloin lapset olivat pieniä, mies työttämänä, meillä ei ollut yhtään rahaa ostaa joulukukkaa, mutta naapuri oli jouluenkelinä ja toi joulukukan.

Nyt pitäisi haastaa 7 muuta bloggaajaa vastaamaan samoihin kysymyksiin. Mutta koska olen tällä alalla huono, en haasta ketään. Jokainen, joka haluaa, voi napata haasteen.


  

1 kommentti:

  1. Hei laitapa minulle s-postina postiosoitteesi, jotta voin laittaa sinulle pientä ylläriä ...kun olit kommentoinut. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!