sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virvon varvon

Tänään on palmusunnuntai. Tänään liikkuu myös virpojia.Virpominen on lähtöisin idästä ja siihen ei kuulu trullit. Virpojat toivottavat Jumalan siunausta ja trullit ovat sieltä pahan puolelta. Meillä Suomessa asiat ovat vain vähän sotkeentuneet. Alunperin virpojat eivät ole saaneet mitään palkkaa .Ortodoksikirkossa virpomisvitsat siunataan kirkossa.

Minäkin nyt virvon ja varvon teidät kaikki ja toivotan jokaiselle Jumalan siunausta tähän päivään ja tuleviin.

24.3.2013

6 kommenttia:

  1. Kiitos samoin maca...virvon varvon sinullekkin:) Meidän pikkunoidat lähtee kohta liikkeelle! kaunis virpomis kortti!

    VastaaPoista
  2. Meillä täällä Pohjanmaalla virvotaan vasta ensi lauantaina, siis pääsiäisena lankalauantaina.

    En tiedä oikein, mistä tuo eri päivinä virponen on oikein lähtöisin, mutta täällä tosiaan virvotaan aina eri lauantaina.

    Kaunis peitto tuolla alempana!!

    VastaaPoista
  3. hei maca! täällä pohjanmaalla etisaikaan pahat trullit olivat liikkeellä lauantaina kun Jeesus oli haudassa ja siihen liittyen illalla sytytettiin ja sytytetään kokot niitä karkoittamaan. valohan aina voittaa pimeyden. omassa lapsuudessa se oli maalla pukeutumisleikki, mitä kamalemman näköinen, sen parempi. vuosikymmenten mittaan tapa on muuttunut ja sekoittunut idän perinteeseen. omat lapset siunasivat virpoessaan.:" virvon varvon vitsasella, koitan kevätpajusella, onnea oksalla tällä, siunausta toivottelen. " Jotenkin noin se meni. t. meetu@netikka.fi (pyytämäsi osoite)

    VastaaPoista
  4. .....niin ja ennen ei trullit saaneet muuta palkkaa kuin huomiota kylänraitilla kulkiessaan.ehkä satunnaisesti päästiin mehulle. nyt trullit o9 söpöjä pikkuisia keräämässä suklaamunia ja muita nameja...

    VastaaPoista
  5. Maca-virpomiskorttisi on tosi ihana! siunausta sinullekin koko pääsiäiseen!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!