lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukuun kahdeskymmenestoinen

Heräsin jo puolen yön aikaan ja tunnin jaksoin pyöriä sängyssä, sitten nousin. Onneksi ei tarvitse enää töissä kulkea, tulisi kyllä paniikki tästä huonosta nukkumisesta. Nyt on melkein sama, milloin nukkuu, kunhan joskus, vähän.
Olen saanut HannaHelenalta tunnustuksen, mutta pöljänä tietokoneen käyttäjänä en osaa sitä siirtää sivuilleni.Uskon, että joku minua opastaa.
Viime viikolla mies sairasteli flunssaa ja nyt on minulla "räkätauti" Sairastetaan tälleen vuoronperään.
Nyt on enää kolmen päivän kortit laittamatta. Ja sitten on Joulu! Muistuu vain mieleen, miten jännittävää aikaa se oli lapsena. Ja vielä silloinkin, kun omat lapset olivat pieniä. Kun näki heidän kasvoillaan saman jännityksen, kuin itsellä oli ollut. Nyt ei sellaista tunnetta enää ole, eikä samanlaista joulun tuntua. 
Kun lopetin työnteon, halusin viettää joulun yksin. Olen ollut hoitotyössä koko ikäni ja viimeiset 15 vuotta ollut joka joulu töissä ja laittanut hoidettaville joulua. Halusin joulun, jossa ei tarvitse tehdä mitään. Lapset eivät meinanneet hyväksyä päätöstäni. Heistä ei jouluna voi olla yksin. Pidin pääni ja olin koko joulun yksin isossa talossa. En ostanut jouluruokia, en laittanut mitään. En kuitenkaan kokenut sitä jouluna. Kyllä jouluun kuuluu yhdessä olo, hyvä ruoka, laittaminen, huolehtiminen. Ainakin minulla ja sopivassa määrin.
Tässä talossa on asunut aikanaan 2 mieheni tätiä. Heillä oli tapana kutsua joku yksinään asuva ystävänsä syömään jouluna. Minusta se oli hienoa.

*****
Mutta tämänpäiväisiin kortteihin.

Vasemmalla Vilimarikan tarpeista tehty. ja oikealla omani.
 
******
 

6 kommenttia:

  1. Täällä toinen, jolla ei sitä joulun tunnelmaa ole ollut sen jälkeen, kun lapset kasvoivat isoiksi.
    Eikä ole lastenlapsia !!!
    Mutta kyllä jouluun kuuluu ne laatikot, rosolli , kinkku ja herkut. Laihdutetaan sitten joulun jälkeen :D

    Oikein mukavaa joulua Sinulle Maca !

    VastaaPoista
  2. Laitan tuosta ohjeesta sinulle sähköpostia. :)
    Kauniita kortteja. ihana mekko keijukaisella.
    Onhan se lasten kanssa ja lapsena niin erilaista se joulu, mutta jostain se tunnelma vielä löytyy, kunhan pääsee talviseen ulkoilmaan, laittaa sisälle kynttilän palamaan ja maistelee glögiä rusinoilla ja manteleilla.. No, ainakin toivotaan niin!
    Hakusessa se oli täälläkin, mutta onneksi saimme kutsun talviseen tapahtumaan.

    VastaaPoista
  3. Todella jouluiset kauniit kortit! ViliMarika ehti varmaan jo neuvoa?
    Joulutunnelma!? Kyllä se täällä jo on. Ajoissa on aloitettu. Tehtiin kerran joulu puolen kuun paikkeilla kun poika lähti pois jouluksi. Kuusi koristeltiin ja syötiin jouluruokia. Silloin näin miten paljon helpottaa kun ei jää kuusenkoristelu aattoaamuun. Eilen (vasta!) leivoin englantilaistyylisen joulukakun. Tehdään siis nyt takaperin kaikki =o)

    VastaaPoista
  4. kiitos tämän päivän hienosta jutustasi! meille tulee myös tänäkin jouluna muutama ihminen jotka muuten joutuisivat yksin olemaan!
    todella kauniit kortitkin tälle päivää:)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!